Pálikázó napok Budapesten

„Le a szomorúsággal, igyál meg egy pohárral!”
Delta

A századelőn a pálinka mind a polgári, mind a paraszti élet elengedhetetlen része volt. Ma, csaknem egy évszázaddal később, a pálinkanosztalgiának köszönhetően újra a hétköznapjaink fókuszába kerültek ezen gyümölcspárlatok. Így érthetően egyre több ember szeretne megismerkedni a pálinkakészítés titkain túl a fogyasztás, a tárolás, a nemesítés módjával, pálinkás koktél- és ételreceptekkel, illetve a pálinkával, mint a népi-gyógyászat eszközével. Mit tehetünk, ha nekünk is szöget ütött e gondolat a fejünkben? Kézen fekvő ötletnek tűnik, részt venni egy pálinkakóstolón.  

P&P: Mi is az a Pálinkázó?
         Ismerkedés pálinkával és a pálinka szerelmeseivel romkocsma hangulatban. – válaszolt Takács Trixi, a Partyőrség menedzsere - Vagy ha így jobban tetszik, egy jóízű beszélgetés az élet nagy és kis dolgairól - no meg a pálinkáról - pálinkás poharak fölött.

P&P: Kinek ajánlja?
         Baráti estékre vagy buli előtt alapozáshoz egyaránt jó választás lehet a Pálinkázó. De kulturált ismerkedéshez, társasági élethez is kiváló alkalmat nyújtanak ezek az esték. Sőt, kisebb céges rendezvényeknek is otthont adhatunk pincénkben.
Aki pedig járt már nálunk, pontosan tudja, hogy a kóstolás élménye milyen hosszú ideig motoszkál az ember fejében, érzékszerveiben. Mindez és a remek hangulat jó ok a visszatérésre, az újabb kóstolásra.

P&P: Mennyibe kerül egy közel két órása pálinkázós este? Mi tartalmaz az ár?

         A vendégek 6 féle pálinkát (~2 cl) kóstolhatnak, amihez természetesen ásványvizet és rágcsálni valót vagy zsíros kenyeret kínálunk vörös hagymával. Ennek 3.500 Forint az ára. Ez egy közepes, átlagosnak mondható ár itt a fővárosban. Ám mindez a helyszíntől, a csoport létszámától, a kóstolandó pálinkák számától, kategóriájától függően változhat.

P&P: Hány főt várnak alkalmanként a Pálinkázóra?
         4-6-10 fős társaságokat tudunk fogadni előzetes bejelentkezés alapján vagy egyéni szervezésben. Az utóbbi esetben mind a kóstolható pálinkák száma, mind a kapcsolódó szolgáltatások is egyedi megállapodás részét képzik.

P&P: Vannak a Pálinkázónak saját szabályai?
         A Pálinkázóra nem célszerű éhgyomorra jönni, különben az élvezetből könnyen gyötrelem lehet. A pálinkakóstolás különben sem „vedeljünk a sárgaföldig parti”, hanem ízek, illatok aromák élvezete és a csodás hangulat elegye. Ebből következik az is, hogy a pálinkát nem dobjuk be egy mozdulattal a konty alá, hanem annak rendje és módja szerint kóstoljuk, ízleljük, értékeljük.

P&P:
Hol kóstolhatnak a pálinkázni vágyók?
         Csupán 5 percnyi sétára a Hősök terétől, a SPAR Ligetváros mellett található a Partyőrség Pálinkakommandó főhadiszállása, ami tömegközlekedéssel (78-as, 74-es és 70-es trolibuszok, kisföldalatti,) is igen könnyen megközelíthető. Az autóval érkezők pedig a fizetős parkolók mellett ingyenes helyeket is találhatnak a szomszédos utcákban. De természetesen igény esetén külső helyszínen is lehetőséget biztosítunk a kóstolásra vagy pálinkás játékaink kipróbálására.

P&P: Zárszóként…
         Ha ízletes pálinkát szeretne főzetni, főzni, venni vagy kóstolni, térjen be hozzánk!

P&P: Akkor kedves pálinkázók, n
e feledjék

Bővebb információért és Pálinkázó időpontokért
keressék fel most a Partyőrség Facebook oldalát!
Figyelem! A Pálinkakóstoláson 18 év alatti személyek nem vehetnek részt!

cikk forrása:

Pálinkák és Párlatok magazin


A Pálinkák és Párlatok online pálinkázó főtámogatója a

 Partyőrség | Pálinkakommandó

Ha ízletes pálinkát szeretne venni, 
kóstolni, főzni vagy főzetni.0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése